ТБК Агат Металобаза Агат - металопрокат оптом та в роздріб в Києві

продаж металопрокату оптом і в роздріб

Будівельна арматура: Від виробництва до застосування

У попередній нашій статті Арматура сталева будівельна для новачків ми вже розкрили поняття арматури та її класифікації, тому зараз ми вже не будемо детально зупинятися на цих термінах, а більш заглибимося в питання виробництва арматури та сфер її застосування.

Виробництво арматури:

Сталева арматура проводиться на металургійних комбінатах і заводах шляхом гарячого і холодного прокату. У міру необхідності досягнення певних якісних показників для виготовлення необхідного типу арматури використовують певні види сталі (леговані, низьковуглецеві, вуглецеві та ін.) Або ж піддають додатковій термічній або механічній (витягування, скручування, вальцевание, прокатка) обробці. Основною метою всіх цих маніпуляцій зі сталевим прокатом при виробництві арматури є досягнення необхідних характеристик міцності за рахунок якісної та кількісної зміни кристалічної решітки сталі. Якість арматурної продукції, що випускається металургійними заводами, часто характеризується якістю сировинної бази та визначається шляхом випробувань кінцевого виробу на:

  • відповідність геометричних форм і розмірів згідно ГОСТ;
  • розтяг та згин;
  • допустиме відхилення овальності та поперечного перетину;
  • якість фінальної поверхні виробу (відсутність мікротріщин, окалин та ін.).
  • контроль питомої ваги і в'язкості.

І тільки після цього сталева арматура маркується та виводиться на споживчий ринок. Доставка арматурного прокату в основному відбувається залізничними коліями.

Будівельна арматура

Де знайшла застосування арматура?

Сталева арматура, представлена ​​на ринку України, має різноманітні напрями для застосування: починаючи від будівництва і закінчуючи господарськими потребами населення. У будівельній галузі арматура, яку поставляють у вигляді бухт або прутків, в основному використовується для посилення бетонних конструкцій (армування) з метою надання їм більш міцності. Монолітні будови із застосуванням технології армування мають більший термін експлуатації і здатні нести навантаження на порядок вище, ніж неармовані конструкції.

В залежності від класу та виду сталева арматура в будівельних цілях застосовується:

  • для зменшення зовнішніх навантажень (робоча арматура);
  • для розподілу внутрішніх навантажень (результат зовнішнього впливу на робочі стрижні) і збереження положення робочої арматури (розподільча арматура);
  • для в'язання прутків арматури в каркаси або каркасні сітки і підтримки арматурних каркасів в заданому просторовому положенні (монтажна арматура);
  • для армування плит перекриттів і будівельних блоків, а також облаштування армованих поясів;
  • для ремонту і реконструкції будівель споруджених без застосування технології армування.

Виробництво будівельної арматури

Інші сфери застосування арматури:

  • виробництво армованих конструкцій (дорожні та садові бордюри, бетонні паркани, плити тротуарні, бетонні плити злітних смуг)
  • виготовлення парканів та огорож різного призначення (паркани, хвіртки, огорожі, клітки для с/г тварин тощо).
  • посилення конструкції при виробництві малих архітектурних форм (пам'ятники, садові фігури і т.д.)