ТБК Агат Металобаза Агат - металопрокат оптом та в роздріб в Києві

продаж металопрокату оптом і в роздріб

Облаштовуємо паркан з профнастилу своїми руками (частина 1)

Багатьом з нас доводилося ламати голову, який же матеріал використовувати для організації огорожі, щоб:

  • заощадити на матеріалах;
  • зробити паркан своїми руками не вдаючись до використання дорогих майстрів;
  • захиститися від настирливих сусідів або недоброзичливих поглядів;
  • створити затишний простір, захищений від вітру та шуму.

Найчастіше всі ці питання вирішуються за допомогою зведення так званих «глухих» парканів. І якщо в минулих століттях при будівництві таких огорож використовувалися: камінь, цегла, плоский шифер або дошки, то нинішній ринок пропонує інше економне рішення для швидкого зведення огорожі – паркан з профільної труби та профнастилу.

Облаштовуємо паркан з профнастилу своїми руками

Основними етапами при самостійному зведенні забору з профнастилу є:

  • підбір та розрахунок матеріалу;
  • наявність мінімального інструменту;
  • власне сам монтаж огорожі з стінового профнастилу.

Отже, дочитавши статтю до цього місця, Ви вже напевно подумки прийняли рішення на користь огорожі ділянки металевим профілем, але ще не знаєте як втілити Вашу мрію в реальність - тоді матеріал далі допоможе Вам уникнути помилок при будівництві та виборі комплектуючих.

Крок1: Вибираємо матеріал для забору з труби і профнастилу:

Сучасний будівельний ринок диктує нові тренди в облаштуванні і облагороджуванні території. Виробники виготовляють стіновий профнастил для огорожі не обмежуючись стандартними палітрами кольорів. Тому перш за все визначіться з кольором свого майбутнього паркану і подумки уявіть його у себе на ділянці. Уявили? Сподобалося? Тоді перший параметр підбору ми вже пройшли.

Наступний етап у виборі профільованого листа для забору це визначення з його висотою та шириною. Оскільки ми будемо купувати кожен лист стінового профнастилу для забору, які мають стандартну ширину і можуть бути поставлені з різною довжиною – тут нам доведеться трохи порахувати. Висота огорожі буде дорівнювати висоті профлиста, а ось кількість таких листів потрібно визначити за формулою n = L/lкор – де n-кількість листів профнастилу, L – довжина проектованого забору, lкор – корисна ширина листа профнастилу (параметр вказується виробником та завжди менше ширини листа, оскільки враховує перекриття двох суміжних профільованих листів).

Далі приступимо до вибору труби для забору з профнастилу. Яку вибрати? Круглу чи профільну трубу? З метою економії часу та полегшення монтажу паркану з профнастилу своїми руками все-таки краще віддати перевагу профільній трубі , оскільки вона має більший розмірний ряд і легше піддається вирівнюванню при установці в різних площинах. При облаштуванні паркану нам знадобляться 2 типу профільних труб: квадратні з розміром від 40мм (для стовпчиків) і прямокутні з відповідними розмірами (для облаштування поперечних лаг під кріплення профнастилу). Довжина опор повинна обчислюватися як сума довжини верхньої виступаючої частини та 1,2-1,5 м підземної частини.

Продовження статті про облаштування паркану з труб і профнастилу своїми руками .