ТБК Агат Металобаза Агат - металопрокат оптом та в роздріб в Києві

продаж металопрокату оптом і в роздріб

Вибираємо профільні труби правильно

Всі типи труб, у яких перетин відрізняється від стандартного (круглого), відносяться до профільних. При їх виробництві прокатом заготівля труби з круглим перетином піддається профілізації, внаслідок чого перетин набуває квадратної, прямокутної або овальної форми. Крім цього, воно може бути виготовлено трапецієподібним, трикутним, багатокутним і т. Д.

Вибираємо профільні труби правильно

В основному профільні труби застосовують для створення різних видів каркасних конструкцій. Так як труба всередині порожня, її можна плавно зігнути під необхідним кутом. Вона здатна чинити опір великим навантажень.

Однак застосування в різних областях вимагає певних характеристик від виробу. Наприклад, дизайнери можуть вимагати естетичності і декоративності. Будівельникам важливі показники максимальної статичної навантаження на каркас, опірність вітру, коливанням, стійкість до атмосферних опадів і т.п. В залежності від призначення і здійснюється вибір труб.

Перед тим як купувати вироби, слід визначитися з їх типами і характеристиками.

Класифікація за методом виготовлення

Залежно від способу виготовлення профільні труби бувають трьох типів.

Холоднокатані труби

До них відносять труби, що не нагрівалися для додання форми перетину. В кінцевому продукті виходить труба розміру 10х10-120х120 мм. Найчастіше вона має невелику товщину стінок, але якість поверхні висока, труба рівномірна. Матеріал має велику щільність. Недолік - висока внутрішня напруга не допускає подальшого згинання.

Гарячекатані труби

Форма надається нагрітій трубі круглого перетину. Під час прокатки знімають внутрішнє напруження, зменшують щільність матеріалу. Такий виріб в подальшому можна легко згинати, наприклад, виконувати художні вироби. Недолік - можливість наявності шорсткостей і дефектів на поверхні. Плюс - товщина стінок дозволяє витримувати великі навантаження. Діаметр вироби від 80х80 до 180х180 мм.

Зварні труби

Виготовляються в три етапи: смугу сталі розрізають на штріпси, потім їх згинають і зварюють. Цей варіант за характеристиками аналогічний трубам без швів. Стінки мають товщину від 1 до 5 мм, діаметр варіюється в межах від 10х10 до 120х120 мм. Недолік - погано зроблений шов, слабке місце профільних труб зі стінками великої товщини.

А що ж матеріал?

Від того, з якої стали виготовлена ​​труба, залежить її антикорозійна стійкість, здатність протистояти великим навантаженням і щільність. Сталь з невеликими легуючими добавками має високу міцність. Її застосовують для виготовлення опор, стовпів, каркасів, несучих балок. Велика кількість легуючих добавок робить метал більш міцним, але він перестає гнутися і при високій напрузі руйнується.

Кольоровий метал має довший термін експлуатації, чорний необхідно в обов'язковому порядку обробляти проти корозії.

Не єдиною довжиною. Товщина?

На вибір труб впливає товщина стінок. Вони бувають тонко-, середньо- і товстостінні. Перші мають товщину до півтора міліметрів, другі - до 2.5 мм, треті - до 5 мм. Тонкостінні труби застосовують при виготовленні меблів і виробництві кованих виробів, среднестенние - в тих видах будівництва, які не вимагають опору великих навантажень (виготовлення навісних конструкцій, зборів і т. Д.), Товстостінні йдуть на створення каркасів.

Тип перетину

У труб з прямокутним або квадратним профілем велика жорсткість, ніж у овальних. При збільшенні заокруглення відбувається зниження жорсткості. Гострота кута впливає на вагу труби, що необхідно враховувати при виготовленні важких конструкцій.
В асортиментному переліку нашої продукції є труби зі сталі, що мають стандартні варіанти перетинів. Їх можна використовувати в багатьох областях.