ТБК Агат Металобаза Агат - металопрокат оптом та в роздріб в Києві

продаж металопрокату оптом і в роздріб

Види металопрокату

Особлива група товарів та виробів виготовлених з різних сплавів іменується металопрокат. Щодня використання металопрокату стає все більш поширеним. Завдяки металопрокату світ отримав багато різних речей. Складно уявити собі галузь в якій не застосовуються продукти металургії.

Чорний металопрокат

Суміш вуглецю і заліза або його сплавів прийнято називати чорний металопрокат. Металовироби, які відносяться до категорії чорний металопрокат, як правило, виготовляються шляхом гарячого прокату, холодного деформування, гарячого штампування на спеціальних верстатах. До групи чорного металопрокату виробленого на підприємствах чорної металургії належать: арматура, швелер, балка двотаврова (двотавр), кутник, круг, квадрат, труби профільні, труби круглі, смуга, лист, катанка, шестигранник.

Крім чорного металопрокату виділяють ще дві категорії металопрокату - кольоровий металопрокат та нержавіючий металопрокат. Багато з Вас зроблять зауваження що нержавіючий металопрокат повинен відноситься до кольорового металопрокату. Але це не так. Адже кольоровий металопрокат не може містити заліза і його сплавів. До даної категорії потрібно віднести вироби з міді, латуні, цинку, золота, платини, титану та інших елементів.

Кольоровий металопрокат

Продаж кольорового металу в світі менш поширений, ніж продаж чорного металопрокату. По-перше, його поклади в порівнянні з покладами залізної руди набагато менші, по-друге, його видобуток і переробка дуже трудомісткий процес. Основними споживачами, які використовують кольоровий металопрокат є: радіоелектроніка, літакобудування, ракетобудування, атомна енергетика, ювелірна галузь та багато ін. Складно не оцінити важливість і складність обробки кольорових металів. Адже поки з кольорової руди зроблять необхідний для промисловості продукт пройде багато технологічних циклів: механічна обробка, обкатка, спресовування, кування, штампування, термообробка і термоусаджування. До продуктів кольорової металургії з якими ми стикаємося щодня можна віднести мідний дріт, фарби, ювелірні прикраси.

Нержавіючий металопрокат

Особливий вид металопрокату для виробництва якого використовуються спеціалізовані корозійностійкі стали. Саме за свою стійкість до іржі, агресивних середовищ і атмосферних опадів даний вид прокату отримав популярність. Сфери застосування продукції нержавіючого металопрокату: харчова галузь, хімічна галузь, нафтогазодобування, виготовлення харчового начиння та приладдя (каструлі, ложки, вилки, ножі, сковорідки і т.д), монтаж питних водопроводів та ін. Нержавіючий металопрокат, подібно чорному має ряд готових виробів з яких згодом і виробляються готові продукти або монтуються системи: круг, кутник, труби профільні, лист, смуга, трубопровідна арматура з нержавіючої сталі, труби круглі.

Як бачимо металопрокат грає дуже важливу роль в нашому житті. Без його продукції людство швидше за все ще б до сих пір будувало дерев'яні будинки і їздило б на конях.

На сайті нашої компанії Ви можете ознайомитися детальніше з кожним з видів, а також вибрати і купити металопрокат чорний і металопрокат нержавіючий з широкого сортаменту представленого на складах. Купити металопрокат у нас досить просто, для цього потрібно:

вибрати в каталозі потрібний товар
зв'язатися з менеджерами компанії
оформити замовлення і доставку.

При цьому Ви отримаєте товар, що відповідає міждержавним стандартам.