ТБК Агат Металобаза Агат - металопрокат оптом та в роздріб в Києві

продаж металопрокату оптом і в роздріб

Трубопрокат, трубний прокат

Трубний прокат - це такий вид металопрокату, який одержують внаслідок технологічних процесів, що відбуваються на спеціалізованих трубопрокатних верстатах. Матеріалом виготовлення трубопрокату служить вуглецева або низьковуглецева сталь, яка піддається обробці методом прокату, формується і потім зварюється на стику.

трубопрокат, трубний прокат, прокат труб

Готовий виріб, що називається трубою може мати різну форму перерізу. За формою перерізу труби розрізняють такі види:

  • стандартні (круглі);
  • профільні труби (прямокутні, овальні та квадратні).

Труби з круглим перетином призначені насамперед для будівництва різного виду трубопроводів. Безшовні труби, більш дорогі у виробництві, використовуються у випадках коли робоче середовище йде під великим тиском, має високу температуру (пара, наприклад), або є агресивною хімічною речовиною. Сфери застосування – виробництво нафтонагрівачів, транспортування кислот та аміаку у хімічному виробництві, рідких та сипких компонентів у фармацевтичній промисловості, магістральних та автономних водопроводах систем опалення тощо.

Зварні труби також широко використовуються для переміщення рідин та сипких матеріалів у багатьох виробництвах. І хоча вони вважаються менш надійними, у порівнянні з безшовними, але за відсутності критичних навантажень чудово справляються з покладеними на них завданнями.

До зварних труб відносяться водогазопровідні. Назва цього виду трубопрокату саме вказує на область застосування – спорудження комунальних надземних та підземних водопроводів та газопроводів.

Профільний прокат з квадратним, прямокутним та плоским перетином – дешевий, а отже доступний та затребуваний вид прокату. Випускається профіль у різноманітному сортаменті, який можна розбити на дві великі групи – зварні та безшовні труби.

Профільні труби пластичні та легко гнуться на спеціальному обладнанні, тому з них створюють каркаси теплиць та меблів. З квадратних та прямокутних труб виробляють стелажі для складських приміщень, навіси. Машинобудування, верстатобудування, ландшафтний дизайн, рекламний бізнес, приватні господарства також є сферою їхнього активного використання.

Крім цього, до трубопрокату відносяться також інші види труб: оцинкована ВГП (водогазопровідна) труба, труба в ППУ (пінополіуретанова ізоляція), труба в ВУС (дуже посилена ізоляція), труба ЦПП (цементно-піщане покриття), в ЦПІ (цементно-піщана внутрішня ізоляція), трубопровідна арматура та елементи трубопроводів, труби з нержавіючої сталі тощо.

По покриттю зустрічаються оцинковані та неоцинковані типи.

Перший підвид характеризуються спеціальним покриттям, яке забезпечує тривалу експлуатацію та захист від надмірних та можливих корозій. Подібна продукція розрахована на водо-, газо- та нафтопроводи.