ТБК Агат Металобаза Агат - металопрокат оптом та в роздріб в Києві

продаж металопрокату оптом і в роздріб

Трубна продукція

Трубами називають продукцію металопрокату з перетином, що має певну форму, і порожнистою всередині. Найчастіше вироби випускають із круглим перетином. Діаметр внутрішньої порожнини буває різним. Він вибирається виходячи із призначення.

Трубна продукція користується попитом у різних сферах. Вона використовується для спорудження різноманітних провідних шляхів, якими передаються різні рідкі та газоподібні речовини, у тому числі агресивні. З труб створюють комунікаційні лінії, з їхньою допомогою бурять свердловини. Без них не обійтися в машинобудуванні та інших сферах.

Щоб задовольняти вимоги, що пред'являються до труб при використанні в різних галузях, вони повинні мати відповідні технічні характеристики, головною з яких є забезпечення герметичності.

Якими б не були умови експлуатації, через трубу назовні не повинні проникати речовини, що циркулюють усередині. Для цього, під час виробничого процесу, прокату надається встановлений стандартами запас міцності.

Ціна на трубну продукцію залежить від державного стандарту, використовуваної марки сталі та типорозміру.

Трубна продукція, труби

Існує чотири основні методи виробництва трубної продукції із чорних металів:

  • пресування;
  • зварювання чи пайка;
  • прокатка;
  • лиття.

Виходячи із способу виготовлення розрізняють труби безшовні та зварні:

  • Перший вид використовують для транспортування рідких та газоподібних речовин при тиску, що перевищує 1 МПа. Крім цього, вони служать заготовкою для волочіння та виготовлення кілець для підшипників.
  • Другий вид підходить для циркуляції при низькому тиску. Щоб виготовити зварні труби, застосовують так званий штрипс (спеціальну смугу для прокату). Першим етапом є створення заготовки, що представляє собою згорнуту смугу. На другому етапі заварюють шов (внахлест або встик).

До зварних належать труби для водогазопровідних магістралей (труби ВГП). Їх випускають у формі циліндрів з діаметром перерізу від 0.6 до 15 см. Контроль за якістю зварних швів в даному випадку особливо актуальний, оскільки матеріали, що використовуються при будівництві магістральних трубопроводів, повинні забезпечувати особливу герметичність. Даному питанню на заводах, що випускають трубну продукцію, приділяється велика увага, тому труби для газових та водяних трубопроводів абсолютно надійні та здатні витримати будь-які експлуатаційні умови та навантаження.

Трубна продукція особливо потрібна при будівництві магістральних водо- та газопроводів.

Труби зараз використовуються в газовій та нафтовій промисловості для буріння свердловин, обсадки, насосно-компресорних станцій. З них виготовляють різні балони та судини. Крім цього, вони необхідні при проведенні бурових робіт для колодязів, при будівництві різних споруд, машинобудуванні (крекінгові та котельні труби).

Окрім труб ВГП наша металобаза готова вам запропонувати такі трубні вироби: