ТБК Агат Металобаза Агат - металопрокат оптом та в роздріб в Києві

продаж металопрокату оптом і в роздріб

Оцинкований листовий прокат

Оцинкування сталевого листа підвищує міцність металопрокату, захищає метал від корозії. Додатковий захист від зовнішніх факторів, міцність і привабливий вигляд дозволяють використовувати оцинковані листи практично у всіх сферах, де застосовується листовий прокат. Вироби можна побачити на обшивці кораблів і кузові авто, на парканах і рекламних щитах і ще на безлічі конструкцій з металу. Цей вид прокату також широко застосовується в приладобудуванні, у хімічній промисловості та інших сферах.

Безсумнівною перевагою оцинкованого листа є збереження своїх властивостей при різних видах механічної обробки. Металопрокат служить сировиною для штампованих, профільних виробів, а також елементів, створених за допомогою витяжки металу.

Листовий оцинкований металопрокат використовується в різних сферах, але основна область застосування цього матеріалу з високими показниками міцності - будівництво. Лист з оцинковкой використовується при створенні різних видів металоконструкцій, а також в будівельно-монтажних роботах.

З листів конструюють дахи ангарів, гаражів, складів і інших приміщень, роблять стіни і настил підлоги. Створювані з металу конструкції відрізняються невеликою вагою і не вимагають посилених перекриттів, а також фундаменту підвищеної міцності.

Листовий прокат з оцинкованим покриттям застосовується як основа для виробництва різних видів виробів для будівництва:

  • Профнастил. Профільний настил може бути тільки оцинкованим або до нього додають полімери для додання додаткових захисних і декоративних якостей.
  • Металочерепиця. Один із затребуваних покрівельних матеріалів.
  • Штрипси.
  • Штахетники.
  • Металопрофіль.

Оцинкований листовий прокат: сфери застосування

Оцинковані листи часто стають основою для створення повітроводів, водостоків і круглих труб різного призначення.

Також оцинковані листові вироби служать сировиною для виробництва металовиробів і предметів побуту.

Вибір якісного оцинкованного листа

Перша оцінка якості проводиться візуально: цинкове напилення повинно бути рівним по всій поверхні, неприпустимі тріщини і горби. Незначні нерівності, напливи і плями допускаються тільки на прокаті загального призначення і на виробах, призначених для виробництва елементів методом витяжки та штампування. На інших видах листового металопрокату дефекти є ознакою браку.

Сталевий лист з оцинкуванням має майже ті ж характеристики міцності і робочі характеристики, що й прокат з нержавіючої сталі, але коштує дешевше. Ціна оцинкованого прокату складається з витрат на цинкування і залежить від методу створення напилення. Найдешевший варіант - гаряча оцинковка, а нанесення покриття з цинку з гальванічним способом коштує трохи дорожче.

Також на ціну виробу впливає товщина цинкового шару і його якість.

Оцинковані сталеві листи на ринку металопрокату мають доступну вартість, тому не варто гнатися за дешевизною. Якщо ціна прокату занадто маленька, то це вказує на низьку якість оцинковки або на недостатню товщину покриття.