ТБК Агат Металобаза Агат - металопрокат оптом та в роздріб в Києві

продаж металопрокату оптом і в роздріб

Як вибрати сталевий кутник

Металевий кутник є одним з найпоширеніших виробів металопрокату. Високий попит на даний вид продукції пояснюється його універсальністю. Адже Г-подібний профіль застосовується не лише в промисловому будівництві, а й для найбільш різних побутових потреб.

Критерії вибору кутника

Різні види металевих кутників володіють своїми унікальними характеристиками і призначені для різних видів робіт.

Кутники розрізняються за типом матеріалу, з якого вони зроблені, і за сферою застосування. Наприклад, кутник сталевий використовують для зміцнення несучих конструкцій при будівництві будівель, споруди різних колон або арок. У побуті сталеві кутники використовують для зведення парканів, споруди архітектурних елементів або в ремонтних роботах.

Як вибрати сталевий кутник, вибір сталевих кутників

Для виробництва металопрокату використовуються як кольорові, так і чорні метали, в залежності від вимог ГОСТів - високої міцності і твердості або більшої пластичності, стійкості до корозії і т. Д. При виборі металевих кутників слід керуватися їхніми характеристиками і особливостями матеріалу.

Профільний металопрокат виготовляють гарячекатаним і холоднокатаним методами. Для гарячої прокатки використовують леговану сталь, яка відрізняється високою міцністю. Кутники, отримані холоднокатаним способом, або гнуті профілі більш пластичні і піддаються куванню. У тих конструкціях, де маються на увазі збільшені навантаження, доцільніше застосовувати гарячекатані кутники.

Також кутники класифікують по довжині полиць на рівнополочні і нерівнополочні. Перший варіант більш поширений, в той час як другий краще в спорудженні різноманітних каркасних конструкцій.

Купуючи профільний металопрокат, слід запастися знаннями не тільки про маркування виробів, але також і про деякі ключові властивості різних металів і сплавів, вміти виявляти деформації, дефекти і заводський брак, а також ознаки такого, що використовувалося профілю. Купувати кутники краще у перевірених постачальників з хорошою репутацією і позитивними відгуками інших покупців.